The assignment for this postage stamp courtyard came with a seriously charged wish list and a clear artistic direction. To streamline this tight space, the gentle slope was contained within a single low concrete retaining wall and pushed towards the back. Atop this wall and hidden by a skinny yew hedge is a parking spot and its charging station, as well as a tool shed. Below is a large patio of squared-off dark grey natural stone, set in a random pattern and surrounded by narrow, “jewel-box” flower beds. Eastern redbuds, columnar beeches and a specimen of the rare Franklinia alatamaha anchor the perimeter of this yard, thus creating a feeling of seclusion. Completed Spring 2015.

Landscape Design + Installation:
CYAN Horticulture

Stone Work:
Celtic Stone Co.

Photo Credits:
© Joshua McCullough, PhytoPhoto